Хиляда и 70 нови студенти посрещна Медицинският университет в Пловдив

Това е 70-та юбилейна учебна година в академичната история на Пловдивския медицински университет, която висшето училище чества през цялата календарна година. През юбилейната учебна година Медицинският университет – Пловдив ще обучава над 5 000 студенти.

След успешно проведената кандидатстудентска кампания 2015 в Медицинския университет – Пловдив са попълни всички места за обучение по държавна поръчка за специалностите в четирите факултета и Медицинския колеж.

635 първокурсници с прием след средно образование стартират своето редовно обучение в І курс по държавна поръчка. В магистърските програми – 140 са медиците, 100 в специалност „Дентална медицина”, 70 в специалност „Фармация” В бакалавърска степен на факултета по обществено здраве факултет са записани 20 студенти за акушерки и 90 за медицински сестри и 40 в специалност „Управление на здравните грижи“.

В Медицинския колеж са записани общо 205 студенти по осемте професионални специалности за образователна степен “професионален бакалавър”. От тази година стартираха с успешен прием две нови колежански специалности „Медицинска козметика“ и „Инструктор по хранене и безопасност на храните“.

От новоприетите първокурсници: 635 са български граждани по държавна поръчка, 270 – чуждестранни граждани и 80 български студенти – приети срещу заплащане.

Tags: 

Comments are closed.