България просто си отива от света!

Авторитетният наш здравен публицист д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. “Български лекар” и автор на над 40 книги, сред които и “Децата, без които не можем” (1988), бе любезен да коментира съобщението в един столичен вестник, че правителството планира за догодина у нас да се родят 71 000 деца.

– Възможно ли е да бъде стимулирана раждаемостта у нас, д-р Найденов?
– Възможно е, но само с икономически мерки. С подвиквания от типа: “Раждайте деца, че България се стопява!”, няма да стане. Едно време, преди 100 години, хората са зарязвали следването и работата си в Европа, че дори и в САЩ, и се връщали, за да вземат участие във войните, само от патриотизъм. Днес моралните подбуди, уви, са просто смешни в очите на повечето наши сънародници. Виждате, че дори изхвърлиха “Аз съм българче” от читанките (а ние го учехме още в първи клас и го знаехме наизуст!), защото… щели да се обидят турчетата и циганчетата. С тях ли ще се съобразяваме?! Като им е обидно, няма да го учат, и толкова. В Турция учебните занятия започват с пеене на националния химн и вдигане на знамето. Така се възпитават поколенията в родолябие.
– Защо не го правят у нас, толкова ли е трудно?
– Предлагал съм го на поне 4 досегашни образователни министри; никакъв отговор. Но да се върнем към раждаемостта. През тази година, по предварителни данни, са се родили рекордно нисък брой бебета – едва 58 000. Никой обаче не казва колко от тях са на родители с трайно небългарско самосъзнание и липсващи трудови и хигиенни навици. Как така само за една година броят на новородените ще скочи на 71 000, не ми е ясно! По-скоро ми прилича на възторжените обещания на Тодор Живков, който през 1962 г. ни обеща, че през 1980 г. всички ще живеем в “комунизЪма”, както се изразяваше, сиреч – “От всекиго според способностите, всекиму – според потребностите”. Значи – ще работиш колкото можеш, а ще получаваш колкото ти трябва.
– Вие бяхте на интервю по БНТ пред Димитър Цонев и там заявихте, че след по-малко от 200 години България няма да съществува.
– Дори – по-скоро ще стане. Това го предрекох още в книгата “Децата, без които не можем”, когато, през 1988 г., прирастът ни беше положителен (2,1 на хиляда). Днес е минус 5,7, ако не и по-зле. Предложих БАН да свика Кръгла маса по проблема, и това стана само след 10-тина дни, след което една професорка отиде при Митко Цонев и уверено заяви, че до 2020 година прирастът у нас щял да бъде нулев, т. е. ще се раждат толкова деца, колкото българи умират. Що за бодрячество и заблуда на цялото общество? Днес, ако се раждат 58 000 деца, то умират около 115 000 българи. Излиза, според тази веселячка, че през 2020 г. ако ще умират 120 000 българи (това е неизбежно, защото България застарява неудържимо), ще се раждат 120 бебета. Сама разбирате, че това е невъзможно.
Ние сме най-бързо стопяващата се нация, с най-ниска раждаемост и най-висока обща и детска смъртност, с най-ниска продължителност на живота (70,6 години за мъжете, 77,6 години за жените; при 7-8 години повече в повечето европейски страни, за Япония да не говорим). Плюс това младите ни хора масово бягат в чужбина, където голяма част от тях ще се задомят и ще родят американчета, германчета, испанчета и пр., но не и българчета…
– Да обсъдим и още нещо. В Словения на референдум отхвърлиха гей-браковете, както и осиновяването на деца от хомосексуалисти. Одобрявате ли тези бракове?
– Неотдавна от Европейската комисия заявиха, че било позорно, дето в България гей-браковете не били узаконени и щели да ни принудят да го сторим в най-скоро време. Как така – “ще ни принудят”, нали са демократи, как ще ни задължат, с танкове ли? В нашия “Семеен кодекс” ясно пише, че бракът е връзка между мъж и жена, а не между “двама души”, както повеляват “европейските ценности”. Така е и според християнските ценности: женят се само мъж с жена. “С мъжко да не лягаш като с женско, това е гнусота, и двамата да се убият!”, заповядва Господ на Мойсей. Разбира се, това е крайност (макар че се прилага в Ислямска държава, където хвърлят хомосексуалистите отвисоко или направо им режат главите). Но да се надърчават гей-браковете в демографска криза (която ще се задълбочава все повече до свършена на народа и държавата ни!), това наистина е гнусота.
Нека не ми се сърдят хората с обратни наклонности (те са 3-6% в отделните страни), но нека си се наслаждават един другиму насаме, без церемонии и показност от рода на гей-паради, с които дразнят обществото, което в огромната си част е хетеросексуално. Никой не ги преследва, нито унижава, оскърбява, уволнява и т. н., както твърдят. Да са ни живи и здрави, но да си се гушкат на закрито.
– Хомосексуализмът нали е извращение (перверзия)?
– Няма извращение, когато има взаимно съгласие и не се употребява насилие или служебна или финансова зависимост. Ние, хетеросексуалните, нали не правим митинги и демонстрации със сексуална нагласа? Нека бъдат така добри да не го правят и те, защото предизвикват незаслужен стрес и напрежение на мнозинството, пък не е и в тяхна полза.

Едно интервю на Тодорка Николова, в. „НАД 55”/11 януари 2016 г.

Tags: , ,

Comments are closed.