Инициативно писмо

До
Ген. проф. Юлий Абаджиев,
Председател на
Съюза на българските командоси

Инициативно писмо
 
Уважаеми ген. Абаджиев,
Предвид застаряването и свързаната с него безпомощност на населението (особено в малките градове и българските села), което се нуждае от засилени мерки за сигурност, Ви предлагам следните инициативи, в които СБК може да вземе активно участие:

1. Набелязване мерки за сигурността по малките градове и селата (сформиране на денонощни патрули от наши членове със съответните правомощия, осигурени им от съответен “Закон за сигурността на българските граждани”, иницииран и разработен от СБК) – това да бъде обсъдено и оповестено на предстоящия в края на месец септември Родопски здравен събор;
2. Участие на СБК в разкриването и поддържането на домове за възрастни хора в Родопите, където да бъдат приютавани престарели родители на наши членове, както и бивши български и европейски командоси. За целта да се търси съдействие и финансово подпомагане от сродните съюзи на командосите в Европа;
3. Укрепване здравето на членовете на СБК чрез включването им в здравните пътеки на родопския селски туризъм.

Позволявам си да споделя недоумението си от включването в листата на Партия “Обединение на българските патриоти” на крайно неподходящи и компрометирани в обществото кандидати, които несъмнено няма да бъдат избрани. По мое мнение те би трябвало да бъдат заличени и в бъдеще подобни недоразумения да не се допускат, а в листите да влизат хора с изявен доказан авторитет и неопетнени дори и по съмнения имена.

Време е СБК да вземе отношение и относно зачестилите побоища над пазачи (на череши и пр.). Мисля, че трябваше да излезем с декларация и за гей-парада. С други думи, намирам за необходимо да се засили П. Р.-кампанията на организацията.
  
С почит:

София, 30 юни 2009 г.

Tags: ,

Comments are closed.