Внимание: Здравни измамници!

За телефонните измамници знаем. Печелят луди пари от лековерието на наивници, предимно бабички.

Но се появиха и здравни измамници. Те продават “вълшебни лекарства” против всички болести; лекуват от рак до мекар, от срамни въшки до СПИН. Дори най-нахално се представят с имената си. Най-виден от всички е професор-бърборко, специалист по трактори и растителна защита – няма болест, която може да му се опре. Много е смешен как се кани на най-различни диагнози, които дори не разбира. (Веднъж дори се закани да лекува хидроцеле с билки… А това е хирургично страдание на тестисите – но откъде да го знае?).

Появи се и друг унищожител на рака – химик в напреднала възраст от Виена. Можел да даде патента на лекарството си, но само срещу 1 млн лв. А иначе го е изпитвал в престижни немски клиники, разбира се – с успех. Интересно, кой немски професор ще си отстъпи пациентите на един самозванец-химик от България, който няма право да лекува дори и в аборигенската си Родина. Но лапнишараните налапаха въдицата.

Сега в ход е някакъв ерудит от “Прложния институт по паразитология” към НЦЗПБ. Да, но там такова звено няма – има само Лаборатория по паразитология. Та, отворкото заяви, че всички ние имаме паразити по цялото си тяло (понякога дори и не могат да се открият): в сърцето, в мозъка, в червата. Не им споменава името – имаме ги, и толкоз. Само че ако пием лечебния му чай, ще ги изчистим. Намалил е цената – от 130 лв само на 59.

И народът купува ли, купува. И пие чай срещу някакви неизвестни на биологията паразити.

Явно, могат да се вадят луди пари от продажби на лечебни “чудеса” по Интернет. Включвайте се в играта, докато е време.

Време е МЗ да създаде “Здравна полиция” за ловене на подобни наглеци, които печелят за сметка на здравето (а може би – и живота) на наивниците.

Но те сами са си виновни – така, както лековерните бабички, които щедро хвърлят пачки с пари през прозорците на съвършено непознати хора, успели да ги измамят.
Така че – сърдете се на себе си..

Ще допълня още нещо (защото много мъже над 65-те често ме питат): какви стимуланти (афродизиаци) да ползват, предвид обезпокоителната им еректилна дисфункция.

Това е работа на лекаря, не бива да вземат по свое усмотрение, четейки листовки или реклами от вестниците. Защото немалко мъже са умрели по време на секс след вземане на стимуланти (но никой – върху своята собствена жена; при “чуждо” напрежението е доста по-голямо – желание за доказване на мъжествеността, притеснение от несправяне и пр.). Мъже със съпътстващи заболявания (сърдечно-съдова недостатъчност, хипертония, особено – диабет) не бива да приемат каквито и да било стимуланти, нито да се пресилват.

Удоволствието си е удоволствие, но понякога може да бъде и пагубно, ако човек не преценява трезво способностите си.

Нали ви казах – и умната!!

Tags: 

Comments are closed.