125 години MSD

Историята на MSD включва открития и постижения, изиграли роля на крайъгълен камък в днешната медицина и лекарствена терапия – от откриването на първите ваксини срещу морбили, паротит и HPV (вирус, причиняващ рак на маточната шийка и други ракови заболявания), през първата ваксина срещу шарка по домашните птици и въвеждане на ваксини срещу появата на болести по животните, като Син език, до разработването на иновативни лекарства за лечение на сърдечно-съдови заболявания, остеопороза, диабет, туберкулоза, HIV и меланомa.

Днес MSD е лидер за предоставяне на решения за профилактика и лечение на заболявания, представляващи световни здравни проблеми, включително повече от 30 различни вида рак, хепатит С, болест на Алцхаймер, Ебола, инфекции, причинени от резистентни към антибиотици микроорганизми, кардио-метаболитни заболявания и болести по животните.

MSD допринася за подобряване качеството на живот и намалява смъртността в световен план посредством дарителските си инициативи и кампании. Чрез програмата за дарение на MECTIZAN се ликвидира речната слепота в четири латиноамерикански държави и се дава обещание за ликвидирането ѝ в Африка,а кампанията на MSD – MSD for Mothers, спомага за глобалното ликвидиране на майчината смъртност по време на раждане. MSD се присъединява в борбата със смъртоносния бяс чрез дарение на над 1 милион дози кучешки ваксини срещу животозастрашаващата болест.

MSD провежда над 400 клинични изпитвания за множество критични заболявания в над 70 държави по света.

Поставяйки човешкото благополучие като основен приоритет на компанията, MSD отпразнува своя 125-годишен юбилей през 2016г. под мотото “MSD Gives Back”, дарявайки над 125 000 часа доброволчески труд в полза на обществото.

От създаването си през 1891г. и до днес, движеща сила на компанията продължава да е научният напредък, залегнал и в нейното мото: „MSD, Изобретяваме, за да променим света“.

Comments are closed.