Българи пак убиват българи!

“1 февруари – Ден на жертвите на комунизма. Да им отдадем заслужената почит. И нека никога повече българи да не убиват българи!”, ни призовава една приятелка във Фейсбук.

Правилно, напълно съм съгласен. На 1 февруари вечерта са разстреляни 101 министри и депутати, осъдени на смърт от т. нар. “Народен съд”. Последен получава родния куршум в тила си проф. Александър Станишев, знаменитият наш хирург, който през кървавото лято на 1944 г. е бил вътрешен министър и е издал потресаещата заповед за награждаване с 50 000 лв на всеки, който донесе в полицейския участък отрязана партизанска глава. Разстрелват го накрая, защото е трябвало да установява смъртта на колегите си, гръмнати преди него.

Е, не е ли заслужил тази присъда, колкото и да е жалко за блестящата му хирургична дейност? Та кой лекар с чиста съвест би издал подобна заповед – тлъсти пачки срещу… отрязана глава на българин?! Без съд и присъда: убиваш шумкаря или ятака му, режеш му главата като на пиле (правите ли съпоставка с джихадистите?) и получаваш цяло състояние…

Скърбя за хилядите българи, убити от други българи – едно ужасно деяние, което е започнало от Дуранкулак (над 100 избити от… войската протестиращи невъоръжени селяни!), последвано от Владайското и Септемврийското въстание, атентата в църквата “Св. Неделя”, антифашистката съпротива, масовите безредни екзекуции на близо 30 000 българи след 9 септември, лагерите в Белене, Ловеч, Скравена.

Но убийствата на българи от българи продължават и днес. Те се правят вече по-фино, без куршум: с надути сметки за ток, парно и вода (кой може да ми обясни как става така: купуваш вода от националния язовир “Искър” за 2 стотинки кубика и я продаваш на столичани за 2,50 лв, цели 125 пъти по-скъпо?!?); да говорим ли за стотиците хиляди наши младежи (“Елате, хиляди младежи”, се пееше навремето в една масова песен), прокудени от други българи (властимащи, клели се в Конституцията да се грижат за България!) да търсят препитание в чужбина “немили, клети, недраги”. Най-скърите лекарства, най-скъпите продукти, най-ниските доходи в ЕС; да добавим: най-ниската средна продължителност на живота, най-високата обща и детска смъртност и заболеваемост.

Българи не били убивали повече българи…

Comments are closed.