А всички сме православни!

Помните ли как сърбите храбро се съпротивляваха на 3-месечните нечовешки бомбардировки, безразсъдно заповядани от военнопрестъпника Клинтън над столицата на суверенна Сърбия: вместо да се крият при воя на сирените, излизаха по мостовете с надписи “Таргет” и изнасяха концерти.

Македонците масово протестираха срещу корумпираното си правителство и предизвикаха предсрочни избори.

Същото правят гърците (макар да прекаляват!) относно връщането на стотиците милиарди евра, които засмукаха от германските банки. И донякъде са прави – защото при окупацията на страната им от Хитлер, дядовците на сегашните им кредитори завлякоха пък гръцките банки с безлихвени заеми, които след разгрома му изобщо не върнаха.

Сега – северните ни съседи масово протестират срещу корумпираните си държавници.

Всички тези народи са православни, като нас.

“Властта е от Бога, приемайте я!”, съветва ни св. ап. Павел.

Слушаме го само ние.

Е, понякога излизаме (ако ни платят 50 лв на ден) на “спонтанни” протести. Взел Орешарски 1 млрд евро заем: у-у-у, долу, изгонете го! Да, некадърник беше, изгонихме го. Взе Бойко 16 пъти повече: мълчание. Не ни е платено, няма да протестираме.

Сега си траем и за поскъпването на водата. Я да беше станало това в Гърция, Сърбия, Румъния или Македония – щеше да има всенародни бунтове.

А уж всички сме православни… Кой ще ми обясни това чудо? Може би – с турското робство (присъствие, съжителстване) и с онази страшна поговорка “Преклонена главица сабя я не сече”.

Сече я, сече я, и още как: толкова е удобна – сама се е подложила на дръвника за сечене…

Comments are closed.