Измамник до измамника, мила моя родино, льо

Полицията предупреди гражданството: телефонните измамници хвърляли нови уловки към лековерните възрастни хора. Представяли се като… “ловци на телефонни измамници”; заплашвали бабите, че ако не им съдействат с подхвърляни пачки и бижута, ще бъдат направо линчувани.

Кога ли не сме имали мошеници от всякакъв калибър? Най-вече – партиен.

Навремето, на 8-мия партиен конгрес през 1962 г., Тато ни обещаваше, че ще влезем в светлия комунизъм, когато “от всеки ще се иска според възможностите, а на всекиго ще се дава според потребностите” само след 20 години, като посочваше и датата – 1980 г., което, все пак, правеше 18. Сиреч – лъжеше ни в очите и в простите сметки.

“Като вземем властта, тези, дето ви грабиха, ще връщат!” – кълнеше се Костов пред скачащите в студовете мръзнещи столичани – щото, нали – “кой не скача, е червен”? И веднага след като взе властта, разпродаде държавни активи на стойност над 33 млрд лв за… 3 млрд. Къде са отишли останалите, не е нужно да обясняваме.

“Времето е наше!” – бе девизът на СДС, на който и ние повярвахме, като повечето българи. Какво стана тяхно, е ясно за всички ни.

“Болниците ще бъдат регистрирани по Търговския закон, като ще бъдат нон-профит, т. е. без печалба.” – обясняваше налудните си идеи за здравният баш-реформатор-зъболекар. Видя се докъде докара държавните болници – до фалит, за сметка на частните и на живота и здравето на стотици хиляди пациенти.

“Повервайте ми! Почтеност във всичко! Ще ви оправя за 800 дни!” – кълнеше се измамникът от Мадрид със синя кръв. Оправи себе си, заграбвайки рилските гори.

“Догодина ще бъдат родени 71 000 бебета!” – щедро обеща сегашният ни Тато.

Родиха се 58 000; половината от тях – на родители с небългарско самосъзнание.

Списъкът е дълъг-предълъг.

Можете сами да си го дописвате.

Comments are closed.