На вниманието на Централната Комисия по професионална етика при БЛС: Шмекерии вече и с ваксините

КОПИЕ: Министър Кирил Ананиев

КОПИЕ: Д-р Дечо Дечев

 

Отдавна знаем, че се намират лекари (?!?), които спекулират с документите си пред НЗОК; целта е печално ясна – извличане на облаги. “Изписват” се неприлагани лекарства, “отчитат” се неизвършени манипулации, вкл. и операции. Всичко това се нарича спекула, фалшификация и е не само укоримо, но и подсъдно. Това силно снижава и без това западащото реноме на съсловието, огромната част от което си гледа съвестно работата.

Ето, че шмекерии стават и с… ваксинирането на децата. Както съобщава Силвия Николова от в. “Монитор”/9 юли: “125 педиатри и ОПЛ са глобени от началото на годината досега заради непоставени вексини на деца, но отчетени по документи като сложени. Провинените са засечени по време на извънредна проверка на РЗИ, след като у нас пламнаха епидемични взривове от морбили. Това съобщиха от МЗ.

Въпросните лекари са от София – град и област, Костендилска и Благоевградска област.”

Това съобщили от МЗ. И какви санкции са приложили на тези измамници? (Да, нека да изоставим лицемерната билклинтънова “политическа коректност”; именно – измамници, ако не и престъпници – защото неимунизираните деца ще се разболеят, а болести като морбили и други, които лесно могат да бъдат предотвратени с имунизация, дават и допълнителни усложнения, понякога дори смърт.)

Санкциите за тези недобросъвестни (отново ще повторим: престъпни!) лекари-измамници, разбирате ли, били 50 лв глоба. При повторно нарушение тя “скачала” на цели 100…

Какво правим, колеги от ЦКПЕ?

Какво правим, г-н Министър?

Какво правим, г-н Управител на НЗОК?

Ето и нашето предложение: прекратяване договора на подобни хора (нека не ги наричаме лекари) с НЗОК. Глобите не решават нищо.

Ако искаме да нямаме ежегодно повтарящи се епидемични взривове.

Да очакваме, прочее, и с паротит и рубеола.

Tags: , , , ,

Comments are closed.