В онкодиспансера – с двойни заплати

 Използвайте кризата за евтини строителни дейности!

 В Пловдивския Онкодиспансер се лекуват хора от цяла Южна България. Напливът е голям, успехите – добри. Но не по-малко впечатляващо е заплащането на персонала, за което изпълнителният директор доц. Никола Ананощев – единствен в страната! – отчислява не 40, а цели 60% от клиничните пътеки. Средната заплата на зав.-отделенията е 4500 лв; няма ординатор с по-малко от 3000, медицинска сестра – под 1200 и санитарка – под 560 лв.  

Няма и пациент без осигурено лекарство, затова тук идват да се лекуват от цялата страна. Нещо повече – Онкодиспансерът разполага в разплащателната си сметка с 1 млн лв, както и 3 млн в резерв. С тях се обновява базата на хирургичното и гинекологичното отделение, както и на диагностично-консултативния блок, и то на стойности 50% под първоначално заявените от изпълнителите.

Защо ли? Защото доц. Ананощев предвидливо използва кризата в строителството, за да склонява изпадналите в криза, нуждаещи се от нови поръчки фирми да намаляват тарифите си наполовина! (Така База-2 вместо за 700 000 лв ще бъде обновена за 350 000…) На половин цена купува и медицинската апаратура. Ремонтира и укрепи стъпалата към административния блок, които дълги години бяха порутени и опасни. При това – без да е искан нито лев от община Пловдив, която е принципал на Онкодиспансера.
Добре би било тази находчивост на доц. Никола Ананощев да бъде възприета и от останалите директори в страната!

Ето един чудесен пример на добър мениджмънт, стопанисване и грижа за специалистите.

Tags: 

Comments are closed.