Пак ли търговия?

По “Хоризонт” неизвестен младеж обяви, че открива фондация за набиране на средства за сирачетата на лекарите, починали от Ковид-19. Човекът може да е добронамерен и честен, но, кой знае защо (знае се защо) веднага се сетих за наскоро разобличените мерзавци, които са си присвоили 80 000 лв печалба именно от пари, събирани за деца.

Знаем, че БЛС има подобен фонд; естествено, парите там ще отидат по предназначение, но ни е интересно да го узнаем. Редно е, обаче, и държавата да поеме своя дял. Така, както се плаща на сирачета на бойци, паднали на фронта за Отечеството. Безспорно, трябва да има и съответните критерии. Това би трябвало да е съвместна дейност на МЗ, БЛС и БЧК.

Но, ето – нещо смущаващо. Нашумял от безкрайните дръзки интервюта по медиите, си е дал усмихнатия лик да грее на опаковка за хранителна добавка. Намираме подобно действие за нарушаване на Етичния кодекс. Да си припомним и Едикта на Карл Велики, издаден още преди 1220 години: “Лекарят няма право да продава лекарства, билкарят няма право да лекува.”

Вашето мнение, колеги от БЛС и Централната Етична комисия?

Tags: , , ,

Comments are closed.