Последен валс… (и последен фарс)

На изпроводяк МЗ от изкуствено съшитата сглобка реши да изиграе поредния си (и, слава, Богу) последен валс и фарс:

демонстративен първи (?!?) полет на закупеното хеликоптерче, повече приличащо на детска играчка тип “Водно конче”. Защо ръководството е забравило, че социалистическото МНЗСГ разполагаше с цял хангар медичински летателни средства: самолет и няколко хеликоптера, не ни е известно. Но най лесното е да се разчита на слабата памет на хората и да се тупнеш в гърдите по байганьовски: “Булгар, булгар!”. Не сте първи, последни сте.

И в какво се изразява този демонстративен полет от 20 минути, на който гордо-гордо присъстваше маг.-фарм. зам.-министър Гетов: от авиобазата на МВР до хеликоптерната площадка на Болница “Св. Екатерина”, след дългочасова подготовка. Литна, кацна и си тръгна. Може да лети само денем; но не – и нощем и при облачно и дъждовно време. Няма лебедка за вдигане и спускане на тежко пострадал човек.

Следващият черупляш ще пристигне към Коледа. И пак храбро ще иззпълни поредния валс (фарс). Хайде, отивайте си вкъщи. Гоу хоум, казано на чист български език! С тролея, защото е най-сигурно.

Tags: 

Comments are closed.