УМБАЛ “Свети Георги”ще отчете 80 млн. лева приходи до края на годината

61 млн. лева приходи отчете за деветомесечието на 2008 г. УМБАЛ “Свети Георги”, суобщиха от ръководството на болницата. Прогнозите са, че до края на годината тази сума ще нарастне на 80 млн. лв., заяви изпълнителният директор доц. д-р Илия Баташки.

Направените от януари до края на септември тази година капиталови разходи са в размер на 5,004 млн. лв. С тези средства са реновирани и оборудвани със свръхмодерна техника клиниките на здравното заведение, уточниха от болницата. В разходната сума влизат всички ремонти в болницата от началото на 2008 г. ,закупуването на 16-слайсов компютърен томограф и дигитална рентгенова система, както и изграждането на инсталация за обезвреждане на болнични отпадъци, която е на разположение и на останалите лечебни заведения в града.

Оперативните задължения на болницата се погасяван редовна, няма никакво забавяне на изплащането на възнагражденията на персонала, поясниха от здравното заведението. За социални разходи на всички 2500 служители на болницата са изразходвани 154 305 лв. В тях влизат средства за социално подпомагане, обществени и културни прояви, социални помощи и лечение, застраховки, обучени и преквалификация на персонала.

Приходите и разходите на болницата за деветмесечието са представени и обсъдени с най-голямата синдикална организация КНСБ, съобщиха от болницата. Постигнато е съгласие между съсловната организация и лечебното заведение, да се изчака 10-процентното увеличение на клиничните пътеки от 1 октомври, за да се вземе решение дали ще има  повишаване на трудовите възнаграждения на работещите в УМБАЛ “Свети Георги”.

Tags: ,

Comments are closed.