List/Grid

Коментари Subscribe to Коментари

Реч на Виктор Орбан

Реч на Виктор Орбан

“Никой не отнема свобода никому. Всеки възрастен гражданин има право да живее както пожелае. На децата и семейството обаче няма да позволим да се посегне. Защото в един момент ограничените… Read more »

Мъдрости

Мъдрости

Няма нищо тъй сладко, както любовта към Отечеството. Неофит БОЗВЕЛИ

План за… глада

План за… глада

Съдбата на Гьоринг /самоубийство в килията му в Нюрнберг/ споделя и Херберт БАКЕ, министър на храните на Райха. Този изумителен мизантроп по образование е колега на Химлер – агроном. И… Read more »

XXIII Чилови дни…

XXIII Чилови дни…

XXIII Чилови дни ще се проведат, ако е казал Господ, на 25 септември, събота, в 12 ч., в Къщата-музей “Проф. К. Чилов”, с. Славейно, Смолянско, Свещено място на българската медицина.

Август, август…

Август, август…

Има документална книга с това заглавие; на партизанина-поет Давид Овадия. Не съм я чел, но, кой знае защо, то винаги ми идва на ум, когато настъпи осмият и най-жарък месец… Read more »

Ако искате…

Ако искате…

“Ако искате да изграждате държава, в която вашите синове и дъщери ще се върнат, която хората ще напускат само през ваканциите, която няма да изпитва страх за бъдещето си, тогава… Read more »

В начало бе словото…

В начало бе словото…

“В начало бе Словото; и Словото беше у Бог; и Словото бе Бог.”, така започва Светото Евангелие от Йоан.

Героите – или Ковид?

Героите – или Ковид?

За 16-ти пореден път ВМА организира Деня на Спасението пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните. Тържествено почетохме паметта на най-големия наш съсловен герой д-р Стефан Черкезов и останалите… Read more »

Детска болница? Забравете!

Детска болница? Забравете!

Цял ден (12 август) т. нар. народни представители се дърлиха със служебния здравен министър на темата “Детска болница”. Мечтата на няколко поколения педиатри със сигурност ще се отложи за… бъдещите… Read more »

До Конституционния съд

До Конституционния съд

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, Доколкото ни е известно, Конституцията на Република България не прави разделение между българските граждани по етнос, религия, сексуални практики и пр. Но ето, че с обособяването на Министерство… Read more »