Нападнаха медицински екип в спешно отделение в Плевен

Трима пациенти са нападнали дежурния екип на Спешно приемно отделение в плевенската болница „Д-р Георги Странски” вчера, съобщават от лечебното заведение. Инцидентът е станал в 20.40 часа снощи, а нападателите са били във видимо нетрезво състояние. Пострадала е медицинска сестра. 

Тримата мъже потърсили помощ в спешното отделение, тъй като единият от тях имал травма на ръката. След като дежурният лекар д-р Иван Костадинов обяснил, че трябва да се обърнат към Спешния ортопедичен кабинет и започнал да им дава указания как да стигнат до него, пострадалият избухнал и налетял на бой, а яда си излял и с множество нецензурни изрази.

Опит да озапти агресивните посетители направил медицинският фелдшер Любомир Петков. Жертва на физическия сблъсък станала дежурната медицинска сестра Ценка Иванова, която нападателят ритнал в крака. Чрез паник бутон медиците успели за известят охранителната фирма за нападението. От там се отзовали бързо на повикването и задържали тримата агресивни мъже. Нападението е записано от монтираните видеокамери в спешното отделение.

Това е поредният случай, при който дежурен медицински екип търпи физическа и вербална агресия от страна на пациенти. Последният подобен беше на 20 ноември миналата година, когато афектиран мъж от ромски произход разби с ритник вратата на спешното отделение.

zdrave.net

Tags: , ,

Comments are closed.