На вниманието на УС на БЛС: Справедливо питане. А защо – анонимно?!

КОПИЕ: ЦКПЕ при БЛС

КОПИЕ: МЗ

В най-популярния медицински сайт здраве.нет по-интересни от поместваните сведения там са свободните коментари под тях. Чудесно е, че се дава право на колегите да обсъждат събитията от деня; друг е въпросът, че понякога се прекалява с язвителни или дори обидни забележки, а още по-друг – и много съществен! – че писачите /с нищожни изключения/ не смеят да си напишат имената.

Всяко анонимно мнение или предложение моментално губи от стойността си, ако не е честно подписано.

Все пак, то дава повод за размисли на публициста.

Ето едно:

 

“Салчев, де ги парите от извънредната обстановка за м. март 2022 г.? Фактурирани, прошнуровани, прономеровани; “само дето МЗ не ги е превело на Касата”, ще кажеш. Подписвате едни договори и знаете, че пари за изплащането им няма. Знаете, че не спазвате никакви срокове за преводи, но поставяте ултимативни условия на лекарите: в до толкова часът на един-кой си работен ден те да се отчитат – иначе няма изплащания за месеца, ако ще и само с 10 минути да прехвърлят срока. Когато обаче вие трябва да спазвате сроковете, които само сте си определили – тогава се правите на умрели лисици. Особено сега, когато на всеки въпрос следва отговорът, даден ви от МЗ: пари няма. Ами и вас да ви няма!

Никой не си плаща данъците от обещания и неизпълнени условия по договори! И така: кога ще се научите да изплащате в срок дължимите средства по НРД? Кога?!”

 

И ние не очакваме да получим отговор от НЗОК, колега. Това е поведението на монополиста.

НЗОК от самото си създаване прие позата на недостъпен, неумолим и никому неподвластен тартор, нередовен платец и откровен изнудвач. Всички знаем огромните глоби от по 700 лв, които налагаше за едно сгрешено или непопълнено квадратче. Защото Касата не се интересува от качеството на лекарските дейности и насърчаването им, а единствено от пунктуалната отчетност. Виж, когато стане въпрос за нейната собствена отговорност, Касата надменно мълчи.

Както и се очакваше от всички, които по-отблизо познават Салчев, той не се справи с работата си; а дори не се и постара. Не знаем с какви обещания преди 2 години бе подлъгал депутатите на ГЕРБ, та го избраха за управител, но с пълно право още през миналото лято БЛС му поиска оставката.

Доколкото знаем, бившият кандидат-депутат от БСП-листата на Жан Виденов и зам.-министър на НДСВ отдавна не си плаща членският внос към съсловната организация, но разпределя парите – вижда се по какъв начин – за положения от колегите труд. Затова ЦКПЕ при БЛС не може да му налага санкции – защото не е наш член.

Хайде, отивай си, Петко ли си, професор ли си, че стана досаден на всички.

А вие, анонимници от сайтовете, най-после се научете да застанете зад имената си; социализма го няма вече 30 години, а Белене е закрито от преди 70!

Tags: ,

Comments are closed.