Отличие „Почетен знак със синя лента“

За 18-а поредна година в навечерието на 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Валентин Игнатов връчи на заслужили преподаватели отличието „Почетен знак със синя лента”.

Наградени бяха проф. д-р Негрин Негрев, доц. д-р Йордан Радков и доц. д-р Васил Свещаров. Връчени бяха и две колективни награди – на екипа на Медицински колеж – Варна, както и на „Алумни клуб и приятели” към МУ-Варна. „Почетният знак със синя лента” е символ на висок професионализъм и признание към знанията и уменията на отличените и постиженията им в науката.

За изключителни заслуги за издигане авторитета на МУ-Варна в позицията му на заместник-ректор „Учебна дейност и СДО” и директор на Медицински колеж – Варна; за приноса му в развитието на Катедрата по физиология към МУ-Варна; за изграждане на Центъра по източна медицина; за активна научна, управленска и дългогодишна преподавателска дейност „Почетен знак със синя лента” получи проф. д-р Негрин Негрев.

Високото академично отличие „Почетен знак със синя лента” бе присъдено и на доц. д-р Йордан Радков за активна научна, управленска и дългогодишна преподавателска дейност; за високи заслуги в областта на пневмологията и фтизиатрията и развитието на Учебно-научния сектор по белодробни болести в МУ-Варна и Клиниката по пневмология и фтизиатрия при Университетска болница „Св. Марина” – Варна”.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.