Документация БЛС

Днес, 1 юни т.г. ръководството на Българския лекарски съюз изпрати писмо до НЗОК във връзка с поредното забавяне на плащанията, които институцията  дължи към болниците  за м.март /доплащане/ и за м.април към всички изпълнители на медицинска помощ. Бихме искали да получим информация относно причините за тази наложена тенденция – се казва в писмото. Болничните заведения са поставени в изключително тежко финансово положение, което не само затруднява тяхната дейност, но  и създава  напрежение сред работещите колективи. Вече имаме реакция на работещите в МБАЛ „Св.Георги”, Пловдив, на лице са индикации, че това ще се случи и  на други места в страната.

БЛС за пореден път  обръща внимание на НЗОК, че това представлява едностранно нарушение на НРД-2010 и отново категорично се настоява за незабавното  изплащане на дължимите изработени средства на всички договорни партньори / ПИМП, СИМП, МДД и ЛЗ за болнична помощ/. В писмото се изразява и надежда,  че това ще бъде  последна практика от  страна на Касата.

В тази връзка, както и поради възникващи проблеми за осигуряване на двама специалисти в болничните заведения по време на платените годишни отпуски, БЛС  настоява и  за възможно най-скорошна среща с директора на НЗОК д-р Нели Нешева, както  и с целия Надзорен съвет.

Tags: , , ,

Comments are closed.