МУ-Пловдив стана част от иновативния проект МАГНЕТ

Медицински университет-Пловдив стана част от иновативния проект МАГНЕТ. Той е споразумение между Европейската изпълнителна агенция за образование и култура и 12 висши училища на държави от Западните Балкани с фокус върху университетската педагогика – педагогическите и дидактически знания, умения и разбирания, от които академичният учител се нуждае, за да подобри начина си на преподаване и процеса на учене на студентите.

Проектът се изпълнява от екип, ръководен от проф. д-р Ани Белчева, зам.- ректор по Учебна дейност на Университета и Координатор на проекта за България. Главната цел на този проект е да се създаде консорциум от висши учебни заведения, споделящи новата парадигма за усъвършенстване на университетската педагогика.

В рамките на проекта MAGNET преподавателите на всички 12 участващи партньори от 8 държави в региона на Западните Балкани ще могат да осъществят сътрудничество на вътрешнонационално, регионално и междурегионално ниво. Очаква се това партньорство да доведе до създаването на мрежа от центрове за преподаване и учене.

Tags: ,

Comments are closed.