Да почетем героите си!

Уважаеми колеги от БЛС,

Само след 3 месеца ще отбележим 60 години от подвига на д-р Стефан Черкезов, дал повод да създадем Деня на Спасението, официализиран от Министерския съвет (Решение 1039/28. 12. 2005). В тази връзка предлагам да подчертаем пред обществото всеотдайността и жертвоготовността на съсловието ни, като:

  1. Предложим на бъдещия здравен министър заедно с БЛС и БЧК да внесе предложение в МС за допълнение на това Решение с изреченията: “Вечерта на 14 август се извършва тържествена заря-проверка на българите, загинали при спасяване на наши сънародници. Почитта към героите се изразява с 1-минутно мълчание в цялата страна точно в 12 ч., придружено със сирени.” (Ако не го направят, можем да си го организираме ние в новата ни Централа.)
  2. Сутринта на 15 август, в 11 ч., да организираме заупокойна панихида в Централата, след което да тръгнем в шествие (към което ще предложим на пироговци да се присъединят), към мястото за тържествения ритуал-поклонение пред ВМА.
  3. Да предложим на БНТ вечерта на 14 август да излъчи документалния филм на проф. Златимир Коларов “Забрава”.

Намирам, че сме длъжни да го сторим като почит към паметта на нашите колеги-герои, като, освен това, обществото ни да бъде запознато с тяхното себеотрицание.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.