Проф. Милена Станева участва в първата конференция за европейските изисквания за обучение на медицинските специалисти на УЕМС

Проф. Милена Станева участва в първата конференция за европейските изисквания за обучение на медицинските специалисти и редовния съвет на УЕМС, провели се в края на април 2023 г. По време на форума бяха приети и Европейските изисквания за обучение (European training requirements) за четири специалности. Това са: Гастроентерология и Хепатология, Медицинска онкология, Физикална и рехабилитационна медицина и Урология. Документите могат да бъдат намерени тук- Main UEMS – Adopted Documents Представител в Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS) от страна на БЛС е проф. Милена Станева – член на УС на Съсловната организация.

Европейският съюз на медицинските специалисти е най-старата медицинска организация в Европа, създадена през 1958 година. В структурата на съюза са включени 43 специализирани секции и мулти-дисциплинарни групи, в които участват 22 представители на БЛС в 17 секции (Алергология, Кардиологогия, Спешна медицина, Гинекология, Клинична лаборатория, Медицинска микробиология, Неврология, Нуклеарна медицина, Офталмология, УНГ, Физикална и рехабилитационна медицина, Пластична хирургия, Радиология, Гръдна хирургия, Съдова хирургия и Неврорадиология).

Основна цел на УЕМС е да подобри грижата и лечението на пациентите чрез хармонизирането на моделите за обучение на бъдещите медицински специалисти на базата на най-високите стандарти в клиничната практика.

Tags: ,

Comments are closed.