Десислава Димитрова оглавява комисията по цените на лекарствата

На днешното си редовно заседание правителството е взело решение за промяна в състава на Комисията по цените на лекарствените продукти, съобщиха от правителствената информационна служба. За председател на комисията е определена заместник-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова.

Съставът на комисията задължително включва четирима представители на Министерството на здравеопазването, трима – на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, по двама представители на Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителната агенция по лекарствата, и по един представител на Министерството на финансите и на Министерството на труда и социалната политика. Останалите нови членове на комисията, представители на Министерството на здравеопазването, са Павел Александров, Мария Ригова, Боряна Видева-Зидарова. Венета Белянкина е новият представител на Националната здравноосигурителна каса в комисията, са решили още министрите.

С друго свое решение правителството е определило проф. Златомир Коларов за председател на Централната комисия по етика към Министерски съвет. С новия документ от състава на Централната комисия по етика е освободена доскорошната заместник-здравна министърка проф. Мила Василева Власковска, както и Надя Евтимова Бонева. Състава на комисията са попълнили доц. Анелия Буева-Велковска, лекар, и юристът Стела Здравкова-Нинова.

Изменението на състава на комисията е във връзка с настъпили промени в служебните/трудовите правоотношения на част от членовете на сега действащата комисия и депозираните молби за освобождаване на двама от тях, отбелязват от пресслужбата на правителството.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.