На вниманието на президент Румен Радев: Тревоги за Майка България

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Като Ви благодаря за оказаното Ви внимание към мен на Деня на българския лекар, си позволявам да Ви споделя своите тревоги относно настоящето и бъдещето на Майка България.

  1. Най-тежкият ни национален проблем безспорно е демографският срив, която се очертава да е необратим и вещае бързото спосяване и изчезване на народа и държавата ни! Само биологически намаляваме годишно с 50-60 000 души; да добавим и напускането на страната на десетки хиляди млади и образовани българи. Средната продължителност на живота ни е най-ниската в Европа – 71 г. за мъжете, 78 – за жените (със 7-8, дори 9 години по-малко от другите народи!), и то – при този здравословен климат. В недалечното минало бях предложил на Президент Първанов да създаде Комисия по демографските въпроси – сформира я, но без мен. Моя е единствената книга по демографските въпроси – “Децата, без които не можем”, в която още през 1988 г. предсказах, че след 300 години ще изчезне последният българин! Тогава бяхме с плюс 2,1 на хиляда прираст, сега сме с минут 7,8 на хиляда…
  2. Друг не по-малко тревожен въпрос е дебългаризирането и отродяването, което целенасочено провежда МОН, изхвърляйки от учебниците на децата ни класическите родолюбиви произведения на Вазов (“Епопея на забравените”), Захарий Стоянов (“Записки по българските въстания”), редица стихотворения на Ботев, възрожденските на Добри Чинтулов, дори милите “Родна реч” и “Родна стряха” на Ран Босилек.

На 16 ноември под Ваш патронаж ще се чества 110-годишнината на СБП, на който също съм член (дори “Еврейският Холокост, арменският геноцид и българското спасение” бе удостоена с Наградата му за публицистика).

Нееднократно съм подканвал ръководството на СБП да поиска среща с министъра на образованието и да му постави този скандален въпрос – но ми отказват. Вие ще ни поздравите. Но ще им обърнете ли внимание, че не се итересуват от тази родоотстъпническа политика, провеждана от МОН?

За целта написах и издадох “Мила Родино” – учебно помагало за здравно-духовна култура (здравна, религиозна и историческа просвета и култура. Да не пушат, да не пият, да не употребяват наркотици, да не са агресивни, да знаят най-значимите личности и дати в нашата история, както и основните религии – християнство, ислям и будизъм.

Искам децата да влизат в училище след вдигане на националния флаг и изсвирване на химна, както се прави в САЩ, Турция, Австралия и пр., и с патриотични песни на уста. И тук – никакво внимание. А без историческа памет – какво поколение да очакваме? Да не говорим, че младите масово пушат, пият, употребяват алкохол, агресивни са, не се интересуват от историята и въжделенията на своето Отечество. Книгата съм Ви я изпратил.

Родолюбието и духовността станаха табу в училищата. Насърчават се чалгата, опростачването, пошлостта, загърбването на семейството и родителите. Говоря това с болка, като многодетен баща на 4 деца и дядо на 7 внучета.

Tags: ,

Comments are closed.