Най-после – демографският срив!

В обръщение към нацията Ахмед Доган казва:

“Родните ни политици загърбиха демографската криза в страната. За всеки би трябвало да е ясно, че това е изключително важен въпрос за държавата и обществото, защото е свързан с физическото възпроизводство на нацията.

Неглижирането на този проблем може да има фатални последици за следващите поколения. Позволявам си да апелирам към всички парламентарни групи за спешно намиране на решение на този фундаментален въпрос в рамките на предстоящия бюджет на страната.”

ОБСЪЖДАНЕ. Най-после един политик да вземе твърдо отношение по най-важния национален проблем! Ние бием тревога по него още преди Десети ноември с редица статии, интервюта и, най вече, чрез досега единствената книга по него – “Децата, без които не можем”/1988, издателство “Народна младеж”.

Предлагали сме и няколко проекта, в т. ч. опазване здравето на поколенията чрез съответните проекти за учебни помагала (“Здравна азбука”, сертифицирана от МОН/2005, “Изберете Живота!”, “Здравето и болестите на българите”, “Мила Родино”), но МОН и МЗ упорито ги пренебрегват.

Защо – нямаме обяснения. Демографският срив е налица… През 2075 г. сме щели да станем 5 млн, е неотдавнашното предвиждане на БАН.

Много по-малко ще бъдем, господа учени. Не повече от 3 млн. И от тях – половината ще бъдет с небългарско самосъзнание. Предвидил съм го още през 1988 г. с книгата “Децата, без които не можем”. И на вас съм ви я изпращал. Но кой да чете и слуша простосмъртните, без титли, звания и постове?

Tags: 

Comments are closed.