Новият ректор на МУ: Най-важното е да се успокоят хората и да променим психоклимата

Новият ректор на Медицинския университет проф. Ангел Учиков бе поздравен от делегатите на Общото събрание на ВУЗ веднага след края на над 10-часовото отчетно-изборно събрание днес. Той бе избран за ръководител още на първи тур по изключително категоричен начин – с гласовете на 167 от присъствалите в залата, при 109 гласа за кандидата на досегашното ръководство проф. д-р Благой Маринов и 28 гласа за проф. д-р Румен Стефанов.

“Една убедителна победа с 58 гласа над опонента ми. Което ме задължава пред колегите, от тук нататък ни чака тежка работа, за да оправдаем доверието“, заяви пред журналисти веднага след края на събранието новият ректор проф. Ангел Учиков.

„Сега най-важното е да се успокоят хората и да променим психоклимата, тъй като имаше голямо напрежение. Бе една тежка кампания. Доста неверни неща се казаха по мой адрес. Въобще имаше едно напрежение в академичния състав. По най-бързия начин ще потушим напрежението и ще започнем да работим по мандата програма“, каза още проф. Учиков.

Tags: ,

Comments are closed.