In Memoriam!

Доц. Донка Стефанова, най-изтъкнатият дългогодишен национален специалист по фтизиатрия, емблемата на тази специалност, верен приятел, топъл и весел човек, винаги колегиална и отзивчива, съгражданка от Ямбол.

Преди 10-тина години тя бе удостоена с високата награда за клиницист “Проф. К. Чилов”. С няколко автомобила, заедно със съпруга ѝ и десетина колеги от Белодробната болница “Св. София”, отидохме първо в с. Момчиловци, където прекарахме две незабравими весели денонощия и се любувахме на прелестните Родопи. Помня сълзите ѝ, когато се поклони на гроба на великия Чилов и получи дипломата.

Сбогом, Доне. Бог да те прости!

Чл.-кор. проф. Иван Митов, 71-год., бивш декан на МФ/МУ – София, бивш ръководител на Катедрата по микробиология, блестящ учен, добър човек и приятел. Сбогом, Иване!

Таня Накова, 64-год., една от най-отзивчивите секретарки на здравните ни министри.

Сбогом, Таня.

Д-р Станко Станков, дългогодишен началник на Педиатричното отделение на МБАЛ – Бургас.

Д-р Мариян Ананиев, анестезиолог, дългогодишен изп. дипектор на МБАЛ – Добрич.

Андрей Дреников, композитор, цигулар и пианист, който безвъзмездно ни забавляваше в Киносалона на ВМА на честванията по повод Деня на Българския лекар. Сбогом, Андро!

Д-р Наталия Якубенко, 59-год., дългогодишен анестезиолог-реаниматор в Спешно отделение на УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ”, почина по време на дежурство! Бог да я прости!

Бог да ги прости!

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.