18 деца на починали от COVID-19 медици с финансова подкрепа в навечерието на коледните празници

18 деца на медици, загубили битката с Covid-19, получиха финансова подкрепа в навечерието на Рождество Христово. За поредна година, в навечерието на най-светлите празници, Български лекарски съюз с помощта на дарители, подпомогна децата на починалите от Covid-19 медици.

Подкрепата е за всички деца, които към момента на загубата на техния родител не са навършили пълнолетие. През 2023-та година те са с 4 повече или общо 18. С цел прозрачност, всички събрани средства от инициативата бяха разпределени от комисия към Българския лекарски съюз за децата на починалите български медици. На всяко дете вече са преведени по 3 495 лв.

В навечерието на светлите празници е трудно да намериш утеха, когато съдбата е белязала завинаги детските души. Инициативата „За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас.

Благодарим на всички дарители, фирми и частни лица, които протегнаха ръка в тежък момент. Благодарение на Вас се надяваме да подарим усмивка и утеха! Защото само заедно можем да се справим!

Tags: 

Comments are closed.