Започва записването на трансплантирани и диализирани пациенти за европейските игри за трансплантирани в Лисабон през юли

Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“ в качеството си на член на Европейската федерация на трансплантирани сърце и бял дроб (EHLTF) организира участието на български отбор трансплантирани и диализирани пациенти в Европейското първенство за трансплантирани, което ще се проведе в Лисабон тази година от 21 юли до 28 юли.

През декември 2023 г. в Лисабон взех участие в Общото събрание на европейските организации където бяха разгледани и приети правилата и регламентите за участие.

Европейското първенство за трансплантирани (ETSC) е мултидисциплинарно спортно състезание, организирано от Европейската спортна федерация по трансплантация и диализа (ETDSF) и Европейската федерация на трансплантирани сърце и бял дроб (EHLTF) с местния организационен комитет (LOC).

Всички участници ще бъдат регистрирани чрез официалния уебсайт на първенството.

Нека се обединим заедно с благодарност към близките на донорите и медиците, ангажирани към донорството и трансплантациите.

Организатор и мениджър на участниците за България е Евгени Георгиев, сърдечно-трансплантиран и почетен председател на Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“.

Заявления за участие и въпроси да се изпращат на мейл: ato_patients@abv.bg

Comments are closed.