Юрист оглавява здравната комисия в парламента

Със 151 гласа „за”, 1 „против” и 5 „въздържали се”, Народното събрание избра днес за председател на здравната комисия Десислава Атанасова от ГЕРБ. Новината дойде изненадващо, след като от дни за поста се спрягаше колежката й Даниела Дариткова.

Атанасова, която ще замени на поста подалия оставка Лъчезар Иванов, е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. Юрист е по професия, владее английски, немски и руски език. За депутат е избрана с гласовете на русенци.

За зам.-председател на здравната комисия бе избрана офталмоложката Геновева Алексиева. Тя заема овакантения от Пламен Цеков пост, който бе принуден да подаде оставка заради гафа с приемането на текст в закона за наркотичните вещества, който не е минал на комисия.

Премиерът Бойко Борисов сподели пред Нова телевизия днес, че именно доц. Алексиева е била неговия фаворит за поста, но колегите му в изпълнителната комисия предпочели Десислава Атанасова.

Депутатите освободиха днес филолога Снежана Дукова от ГЕРБ като член на комисията по здравеопазване. На нейно място в комисията влиза Светомир Михайлов – лекар, роден в Балчик и избран за депутат от Добрич.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.