Това ли са героите на нашето време?

Покрай разтърсващите световни войни, вонящи на кръв и барут, се промъква по някоя и друга пикантерия за забавление на публиката. Изключвам прелюбопитните и изключително важни за живота ни клюки кой с коя е спал (наложи се изразът “забърсал”), каква татуировка и къде си я поставил, спипал ли е гаджето си в изневяра и как е реагирал. Вниманието вече се отчетливо съсредоточава върху наркотиците.

Някаква никому неизвестна чалгарка, друга хубавица пък – била Мис Силикон (каква велика, достойна за уважение титла!), са шофирали след приемане на алкохол и кокаин. И всичко това ни се съобщава без капчица възмущение или порицание, сякаш е станало нещо в реда на нещата.Ще ѝ конфискуват ли автомобила? Апропо, това е стара наша идея, която предлагахме от поне 10 години в статии и интервюта по телевизии; най-после се осъществи. И катастрофите рязко намаляха!

Сензация – за раболепните ни държавници, които треперят пред мутри и олигарси: сакън, да не ги засегнат с нещо. Да припомням ли случая преди 50 години, когато принцеса Маргарита, сестрата на кралица Елизабет Втора, бе заловена да шофира с повишена скорост и бе глобена със солидна сума? Но конфискацията на автомобила на дрогираните шофьори трябва да бъде придружена и с поне година-две затвор.

Тротинетката – ами тя къде изчезна? Толкова време ни занимаваха с нейните подвизи. После се оказа, че била… мъж. Да се радват господарите от Брюксел. Нов достоен пример за децата ни, които не знаят кой е Васил Петлешков.

бТВ дори започна новините в 8 ч. с това световно събитие: великата наркоманка-силиконка, и ни занимава с нея цели 5 минути!

То бива-бива престараване…

Да пиеш, да пушиш марихуана, да вдишваш райски газ и – това да те поставя в центъра на вниманието на нашите – ама наистина, да ме прощавате! – мисирки. Веднага канят гиздосиите ненагледни на обширни интервюта по натрапчиво небългарските телевизии, макар че не могат да кажат две думи на кръст, да не говорим за бедния им речник от 20 думи. В същото време имаме талантливи деца, спечелили олимпиади по математика и физика – но те остават незабелязани, не са интересни. Д-р Фотева е създала ин витро над 2000 деца – нея кога ще я снемат и показват? Не, тя не е интересна – не се друса.

Неслучайно с БЧК организирахме Кръгла маса за обучение на децата ни в Здравно-духовна култура (за която ратуваме от дълги години, но – безрезултатно); и всички присъстващи там бяха съгласни, вкл. вицепрезидент Илияна Йотова и зам.-министър Михаил Околийски. Сега чакаме отговора на МОН.

Макар добре да го знаем…

Новото Нормално неудържимо залива страната ни: поощряване на джендъризма, алкохола и наркотиците, отчуждение от Родината и семейството, хедонизъм (самоцелно отдаване на удоволствията и страстите).

Ясно е докъде ще я докараме…

И Господ вече не може да те спаси, Майко Българийо…

Comments are closed.