Курбан като протест

Д-р Георги Кръстев, изп. директор на Първи ДКЦ – Пловдив, изобрети наистина оригинален начин да протестира срещу своеволията на НЗОК, която не изплаща на колегите полагаемите им се, честно заработени пари: като даде курбан за лекарите и пациентите им пред входа на лечебното заведение.

Поздравяваме Жоро и персонала му за доблестното и интелигентно поведение!  

Бъдете здрави и винаги така задружни и оригинални, мили борбени наши колеги!

Защото, “Ако си много тъжен, бързо ще умреш”, казва Стоянка Мутафова. 

Да, така е. Въпреки кризата, въпреки измамите от всички страни – бъдете и всички вие весели, с висок дух, и не унивайте!

Идеята с курбана на д-р Георги Кръстев, според нас, е много сполучлива.
 
Ето защо, на предстоящото представяне на новата ни книга “222 любовни лекарски истории” в Смолян (планирано за 18 ноември) Клуб “Родопско здраве” ще даде Курбан за здраве и любов.

И ще подарим на местните ученици 50 бройки от нашата монография “Здравна Азбука”, която МОН сертифицира за учебно помагало за здравна и сексуална култура, но бившето ръководство на МЗ отхвърли нашето предложение за – безплатното му! – качване на неговия сайт. Отказът е подписан от зам.-министър Десислава Димитрова, която при назначаването си, редом до вече – ура! – бившата министърка Анна-Мария Борисова, гордо оповести, че изповядвала бахайската вяра. (Вероятно религиозната ориентация е от огромно и решаващо значение за успешната работа на един зам.-министър…)

Неотдавна г-ца Димитрова изнесе потресаещи данни за здравословното състояние на нашите деца: много пушели, много били затлъстели, употребявали сол. И оповести, че съгласно проекта “Информирани и здрави” ще се похарчат над 4 млн лв за проучването на това състояние и за необходимите брошури. (Разбира се, написани и издадени от наши хора…)
Всички тези данни, заедно със съветите и препоръките за преодоляването им, са изнесени в монографията ни “Здравна Азбука”, одобрено от МОН за учебно помагало и… отхвърлена от МЗ.

И това ако не е лицемерие – тогава какво друго е?

Принципите на нашия Клуб “Родопско здраве” са:
   “ЛЮБОВ, ДВИЖЕНИЕ, РАДОСТ!”

Призоваваме ви да ги спазвате – във ваш интерес е.

Този курбан ще бъде и протестът ни срещу чиновническото бездушие и безразличие към здравното състояние на милия ни народ и пълното пренебрежение и недооценяване от страна на МЗ към профилактиката и здравната промоция.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.