Пи Ар

Във фоайето на хотел “Кемпински – Зографски”, по време на Конгреса по хирургия, се предлагаше монография с интересно заглавие – “Симптоми и синдроми в хирургията и редки диагнози”. Няма лошо – нека да има научна литература.

На корицата й гордо, с едър шрифт, бе изписано уточнението:

“Под редакцията на д-р Андрей Кехайов”.

Какво ще кажете, а?!?!

Бин Ладен да се бе появил, нямаше да предизвика толкова интерес.

Хората идваха и се звереха – не за да си я купят, а да прочетат на глас името на редактора – и искрено се забавляваха.

На нас също ни е много интересно кога намира време този мастит български хирург от европейска (а защо не – световна?) величина хем да поддържа и наглежда бензиностанциите, хотелите и печатницата си, хем и да извършва блестящите си операции, че и да редактира научни трудове. Кога спи, кога яде, кога пие?

Един ден и певци песни за Него ще пеят…

Не бихме се учудили, ако печатница “Кайнадина”, която навремето бълваше десетки хиляди прескъпи формуляри, задължително закупувани от покорните български лекари, отпечати и Библията, на чиято корица също ще се мъдри – като редактор – името на явлението от Родопите.

Колко сме щастливи, че дишаме един въздух с този велик човек от с. Козарка и отличник на пазарджишкия филиал с впечатляващата обща оценка в дипломата – 3,90.

Един ден ще разказваме за това Небесно Озарение на потомците, а те ще ни гледат със завист, задето сме дишали един въздух с него.

Tags: 

Comments are closed.