На вниманието на Президент Георги Първанов: Мълчанието на Върховния главнокомандващ относно 125-годишнината от битката при Сливница

Уважаеми г-н Президент,

На 7 ноември т. г. се навършиха юбилейните 125 години от битката при Сливница, решила не само изхода на Сръбско-българската война, но и съдбата на Съединението. На бойното поле са положили костите си над 600 съвсем млади момчета, повечето – доброволци, геройски загинали за Майка България.

Напразно очаквах да организирате подобаващо тържество в София или Сливница, вкл. със заря, или поне да вземете думата по този сюблимен за България исторически момент. Вие сте не само главнокомандващ българската войска, а и историк.

В това време обаче Вие явно сте се занимавали със своя обречен на провал проект “АБВ”, достатъчно фокусирал върху себе си присмеха на обществото.

Много жалко.

Това са поредните Ви грешки, много по-големи от глупавата подписка срещу подготвяния Ви импийчмънт, и то по време на великденските празници т. г., срещу която, ако си спомняте, гневно реагирах. Едва ли сте ме разбрал. Около Вас е пълно с угодници.

Макар да твърдите, че сте “социален” президент, Вие нито веднъж не ме повикахте на разговор по демографски и здравни проблеми, въпреки нееднократните Ви обещания.

Бъдете здрав!

Tags: 

Comments are closed.