Сара Кий: “Библия на хората с болки в гърба”

Най-после прословутата “Библия на хората с болки в гърба” на знаменитата Сара Кий бе издадена на български (превод Владимир Найденов, издава ВСТ)!

Личен физиотерапевт на кралица Елизабет Втора и цялото нейно семейство, създател на свой собствен център в Лондон и член на Викторианския орден (учреден през 1896 г. от кралица Виктория), физиотерапевтът Сара Кий напълно излекува 90% от страдащите от болки в гърба хора (а това сме сигурно почти всички!).

Сара Кий описва 5 етапа на заболяване на гръбнака и предлага курсове за всеки от тях, като ни подсказва: кога имаме нужда от лечение; как да изпълняваме прости упражнения; как да избегнем усложненията и да се поддържаме здрави и без болки.

Предговорът на книгата е написан от престолонаследника принц Чарлз, който казва: “Упражненията на Сара Кий наистина вършат работа. И аз, като едно от нейните дългогодишни “опитни зайчета” мога да гарантирам за тяхната ефективност и дори да претендирам за известен личен принос в шлайфането на крайния продукт.”

Напълно споделяме написаното от престолонаследника. Защото книгата на Сара Кий, написана на чудесен, достъпен за всички език и онагледена с десетки красиви илюстрации, вкл. анатомични и физиологични, ще бъде от полза не само за пациентите, но и за всеки лекар, особено ако той е общопрактикуващ.

Книгата може да бъде намерена на сергиите на пл. “Славейков”, както и в книжарниците “Хеликон”, “Пингвините”, “Верен”, ВИТИЗ. За поръчки: Веселин Стоянов, 0889/812-355, e-mail: biblebackpain@gmail.com

Д-р Иван Станчев

Tags: ,

Comments are closed.