Група от 50 чуждестранни кандидат-студенти ще посети Медицински университет – Пловдив

За първи път желаещи да учат в Медицински университет – Пловдив на място се запознават с условията, които предлага висшето учебно заведение.

Група от 50 завършващи гимназии от различни градове на Република Турция ще посетиха Медицински университет – Пловдив.

Потенциалните кандидат-студенти са заявили интерес към специалностите в три от четирите факултета и ще имат възможност да се запознаят със същността на обучението по медицина, дентална медицина, фармация в МУ-Пловдив.

Повече от 40 години Медицински университет Пловдив в обучава чужденци и има трайно наложени добри практики. В последните години силен е интересът към обучението по специалността медицина от граждани на Турция, Гърция и Кипър.

От 1996 година е въведено обучение по специалността медицина на английски език. Дисциплините от учебния план на английски език се водят от висококвалифицирани и с доказани езикови компетенции преподаватели. Много от учебниците и учебните помагала са съставени и написани на английски от самите преподавателите в четирите факултета. За да кандидатстват за този вид обучение чуждестранните кандидат-студенти се селектират според подадените документи, удостоверяващи знанията им по химия и биология, както и международно признат сертификат за ниво на владеене на английски език (минимално се изисква В2).

От тази година за първи път, на чуждестранните кандидат-студенти в МУ-Пловдив се предлага обучение по медицински английски език в рамките на една подготвителна година. Също така стартира и обучение на английски език по специалността дентална медицина.

Tags: 

Comments are closed.