DICLOFENAC DUO

75 mg capsule
Нестероидно противовъзпалително и аналгетично средство
Предимства: мощен и бърз ефект; удължено действие; добър профил на безопасност; удобен и предпочитан.  
  
DICLOFENAC DUO отново е на фармацевтичния пазар!

Той е едно от най-употребяваните в света некортикостероидно противовъзпалително средство. Представлява диклофенак натрий в твърди желатинови капсули по 75 мгр с удължено освобождаване.
Капсулите съдържат 2 типа микрогранули:

# Тип А (25 мг), с бърз ефект. Имат външен слой, който ги пази от разграждане в стомаха. Външната им обвивка се разтваря за няколко минути в дуоденума, където в следващите 10 минути се разпадат на части и активната им субстанция се резорбира. Това осигурява бързия обезболяващ и противовъзпалителен ефект;
# Тип В (50 мг), с удължено освобождаване. Гранулата е изготвена от субстанция, която набъбва и омеква в гастроинтестиналния тракт; така се освобождава и се резорбира бавно. Съдържа форма на диклофенак с удължено действие.

Освен бързото и продължително потискане на болката и възпалението, DICLOFENAC DUO има добър профил на безопасност.

Показания: остри артрити (вкл. пристъпи на подагра); хронични артрити, особено ревматоиден артрит (хроничен полиартрит); анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев) и други ревматични заболявания на гръбначния стълб; състояния на дразнене при дегенеративни нарушения на ставите или гръбначния стълб (артрози и спондилартрози); извънставен ревматизъм; болезнени отоци или възпаления след травма или хирургични интервенции.

Приема се по 1 капсула веднъж дневно (сутрин и/или вечер), за препоръчване – на гладно.

Противопоказания: известна свръхчувствителност към активната съставка диклофенак; скрити промени в кръвната картина; пептични или дуоденални язви; тежка сърдечна недостатъчност; последните 3 месеца на бременността; деца и подрастващи.

Една капсула – двойно действие!

DICLOFENAC DUO

Tags: ,

Comments are closed.