NOVARTIS – ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНИЯ ЗА ЛЕКАРСТВА И… ЗДРАВНИ ГРИЖИ

Поредната конференция за журналисти, организирана от NOVARTIS, за сетен път им доказа, че тук влагат десетки милиарди не само за лекарства, клинични проучвания и нововъведения, но и за здравни грижи. Сигурно малцина знаят, че НОВАРТИС е инициатор и изпълнител на не една и две социални инициативи, една от които е дарителската инициатива “Борба с рака на гърдата “За Живота!”, със средствата от която ще бъде закупен първият в България апарат за лъчелечение по време на операция.

(Подробности може да се научат от www.zajivota.org). Дарителският номер за SMS е 17 777, текстът е DMS ZAJIVOTA; стойността му е 1,20 с ДДС.

А иначе историческият път на NOVARTIS е изумителен: той започва от 1758 г. Постепенно идва купуване на CIBA, после – на GEIGY и SANDOZ, и през 1996 г. на световния фармацевтичен пазар изгрява звездата на гиганта NOVARTIS, съ централа в Базел, Швейцария. Само през м. г. с неговите препарати са се лекували над 1,1 млрд хора по целия свят! Оборотът му от продажби е 56 млрд $, като чистите приходи са 9,2 млрд $; точно толкова се изразходват и за развойна дейност! Служителите на фирмата са близо 124 000 души в 140 страни! Проектите на NOVARTIS са над 130, т. е. повече от 130 нови молекули, като 15 са важните одобрения в САЩ, ЕС и Япония. На фона на 1000 световни компании, NOVARTIS заема второ място по научно-изследователски дейности с 9,6 млрд $ (пред нея е само автомобилният концерн Toyota), което я прави безспорен световен лидер  тази област.

Така NOVARTIS означава не само мощни лекарствени препарати, но също – и здравни грижи.

Надяваме се на ползоворно сътрудничество!

Comments are closed.