Водещ израелски специалист по костно-мозъчна трансплантация гостува у нас

В УМБАЛ „Св. Марина“ Варна се проведе работен семинар с участието на проф. д-р Ровен Ор, Директор на Центъра по Костно-мозъчна трансплантация и онко-имунотерапия при Университетската болница „Хадасса“, Ерусалим-Израел.

В рамките на семинара проф. д-р Ровен Ор изнесе лекция на тема: “Stem-Cell Based Immunotherapy and Regenerative Medicine“. Ще се проведе и консултация на пациенти от клиниките по хематология и педиатрия на Университетската болница „Св.Марина“. Визитата ще включи и работна дискусия по съвместен проект „Хадасса-МУ-Варна“ с ръководството на МУ-Варна и на Университетската болница „Св.Марина“.

Събитието се организира от Ръководството на МУ-Варна, със съдействието на Почетното Консулство на Израел в България и с подкрепата на Посолството на Израел в България.

Проф. д-р Ор е и Директор на Израелската Кръвна Банка от Пъпна Връв, както и Директор на Регистъра за Неродствени Донори. Водещ изследовател е на редица международни проекти и програми в Германия, Англия, Швеция, Франция и САЩ с тематичен фокус върху костно-мозъчната трансплантация, стволовите клетки, онкоимунотерапията.

Tags: 

Comments are closed.