Д-р Златко Илиев: “Сексологичен буквар”

Колегата д-р Златко Илиев, завършил медицина в родния си Пловдив, още следващата година спечелва конкурс за асистент в Катедрата по физиология. Още тогава започва да се занимава със сексология и днес е един от всепризнатите капацитети в тази област не само у нас. Автор на десетки статии и интервюта, както и на няколко книги по темата, той заслужено е член на Европейската и Световната асоциация за сексология на мъжкото здраве.

Завежда единствения в България Кабинет “Силният мъж”, разкрит по наше предложение на 11 ноември 2010 г. в Болница “Св. Мина” (изп. директор доц. Георги Йорданов).

Най-новата книга на д-р Златко Илиев “Сексологичен буквар” безспорно заслужава да влезе в полезрението на просветните деятели и в класните стаи на училищата. Написан на достъпен език, богата илюстриран, “Сексологичен буквар” е подходящ не само за подрастващите, но и за техните родители и учители. В него се говори – загрижено, компетентно, с обич и грижа – за всичко по тази тема, кой знае защо – все още загърбвана и пренебрегвана у нас: съзряването, либидото, влюбването, сношението, забременяването, венеризмите.

За качествата на книгата говори фактът, че тя бързо изчезна от пловдивските книжарници и се подготвя второто ѝ издание.

Tags: ,

Comments are closed.