Ден на отворените врати в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология

По повод световния ден на здравния работник, Медицинският университет във Варна отваря врати за всички, любопитни да надникнат там, където бъдещите медици научават своето А-Б, а именно – Катедрата по анатомия, хистология и ембриология.

Посетителите – ученици, родители и всички, които проявяват интерес, имаха възможността да влязат в Залата по интерактивна анатомия и виртуална микроскопияи да разгледат една от най-богатите в страната музейни сбирки по анатомия, събирана и съхранявана в продължение на повече от половин век, включваща 422 анатомични препарати. Студенти по медицина с готовност разказаха на по-малките за това как се става доктор, какво учат лекарите, за живота в университета и за всичко останало, което желаещите да влязат един ден в медицински университет искат да научат.

Медицинският университет във Варна е с над 50-годишна история и традиции, но не спира да се стреми към модерното и иновационното, да повишава качеството на образование и обучение на студентите си. През новия учебен семестър в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология в МУ-Варна се въведоха много новости, както в учебната база, така и в методите на обучение. Именно с тези новости посетителите ще имат възможността да се запознаят в Деня на отворените врати. „Една от целите на всички тези нововъведения е обучението да се превърне в подчертано интерактивен процес, в услуга на клиничното обучение на студентите след 2 курс, казва доц. Антон Тончев – ръководител на катедрата. „Чрез обединените усилия на всички предклинични катедри, нашият университет има реалният шанс да стане първият в страната с изцяло ориентирано към клиниката предклинично обучение.“

Tags: 

Comments are closed.