Филиал Сливен към Медицински университет – Варна, отваря врати

На 23-те септември от 11:00 ч. на входа на Драматичен театър „Стефан Киров“ в град Сливен се състоя церемония по официалното откриване на академичната година във Филиал Сливен към Медицински университет – Варна. Учебната 2013-2014 ще бъде първата за студентите по специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Филиала.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи сливенският Митрополит Иоаникий. Приветствие към студентите и официалните гости отправи лично Ректорът на Медицински университет – Варна, проф. д-р Красимир Иванов, дмн, който беше придружен от цялото Академично ръководство на висшето учебно заведение.

Сред поканените официални гости на събитието бяxa Министърът на образованието и науката, Кметът на град Сливен, Областният управител на Област Сливен, депутати от настоящото и предишното народно събрание, директори на учебни и здравни заведения.

Филиалът на Медицински университет – Варна в град Сливен е разкрит с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. и осъществява 4-годишно обучение за бакалавър по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра” и „Акушерка”. Филиалът ползва изцяло ресурсите на Университета, като цялата лекционната част на обучението е електронно базирана. Студентите слушат лекциите на своите преподаватели по едно и също време със своите състуденти от Университета във Варна благодарение на онлайн видео-конферентна връзка. Обучението се провежда в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

Tags: ,

Comments are closed.