Дянков: Каква наглост!

В интервю пред Програма “Хоризонт” на БНР, ексфинансовият ни гуру Симеон Дянков, днес – цял ректор на някакъв институт в Москва, без капчица притеснение заяви, че здравеопазването ни било много зле…

Интересно защо репортерката не го притисна с най-елементарния въпрос: защо е откраднал 1,4 млрд лв от здравните вноски (по закон събирани и предназначени само за здраве!) и как ги е похарчил. Да му припомни също, че лично пожарникарят-експремиер 2 дни преди това, на среща в Центъра по хигиена, си посипа главата с пепел, задето е изразходвал част от здравните вноски за магитрали и пенсии, но това, видите ли, повече нямало да се повтаря – и го повтори с още по-страховита сила… Да попита този Дянков и как така за 3,5 години управление (чети: разграбване) смениха цели 4 здравни минисри, истински световен рекорд, като мрънкалото Нанев престоя 9 месеца (една бременност време), а нещастната му приемничка Анна-Мария (“Усмихвам се! Само се усмихвам!”) , намерена на кръстовището, устоя на ветровития пост по-малко от 6 месеца (дали беше криминален аборт или недоносено раждане, кой да ти каже).

Дни по-късно ексминистър Атанасова призова управляващите да прочетат “Престъпление и наказание” (самата тя едва ли го е прелиствала), визирайки политиката им по отношение здравеопазването, съвсем забравила за престъпленията (засега – ненаказани) на собствената си ченгеджийска партия. Отговориха й, че Достоевски е писал също и “Идиот”, и че има хора (като нейния бащица), които са чели единствено “Винету” (а и се държаха като него).

Екфинансовият зам.-министър Венцислав Горанов пък, както вече писахме, предложи тези откраднати от тях 1,4 млрд лв да бъдат възстановени от… държавния резерв. Каква мила загриженост за опосканото здравеопазване!

Изобщо – пълна наглост и безочие.

И тези безсрамни люде пак искат да яхнат коня…

Tags: , , ,

Comments are closed.