XVII Чилови дни – отново заедно със смолянските колеги!

На 30-31 май ще проведем XVII традиционните автентични Чилови дни, посветени на великана на българската клиника чл.-кор. проф. Константин Чилов, създадени от нас пред 1998 г. със съдействието на БЛС, Болница “Д-р Братан Шукеров” – Смолян и с. Славейно, на което през 2005 г. дадохме уникалното звание “Свещено място на българската медицина”.

На 30 май, петък, от 13 ч. в МБАЛ “Д-р Бр. Шукеров” отново (след 15-годишно прекъсване не по наша вина…) ще се организира тържество, посветено на проф. Чилов, за което дължим благодарност на новото ръководство, начело с д-р Нина ШЕХОВА, за разбирането, колегиалността и съсловната памет. Лекция за подаграта ще изнесе тазгодишният носител на Наградата “Проф. К. Чилов” – проф. Златимир КОЛАРОВ, виден наш ревматолог и писател. Тя ще му бъде връчена, както повелява традицията, на следващия ден, 31 май, събота, от 12 ч. в Къщата-музей в с. Славейно.

За сетен път ще се докаже, че името и делото на проф. Чилов могат само да обединяват, не да разединяват. Повече няма да задаваме стария въпрос – защо трябваше “Чилови дни” да бъдат припознати и присвоени от един търговец на мазут? Нека той и пригласящите му сами да си отговорят, няма повече да се занимаваме с тях; ние пак сме заедно с интелигентните смолянски колеги и това е най-важното!

Да им благодарим на тях, на д-р Шехова и кметската настоятелка на с. Славейно Сийка Касабова и съвместно да сведем глави пред светлата памет на проф. Чилов!

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.