Професор Григор Велев: Българската национална кауза

Един неизтощим пламенен родолюбец – професорът по патологоанатомия д-р Григор Велев неотдавна навърши своите достолепни 79 години, но не спира нито за миг да работи за Майка България.

Десетки са неговите популяризаторски книги, статии и интервюта за славната й история, в които той воюва с пламенно слово и възхитително постоянство за единението ѝ.

Проф. Влев полага неимоверни усилия да осмисля миналия и днешния път на нашия древен, изстрадал (и изчезващ пред очите ни!) народ, поднасяйки ни поредното концептуално изследване на историческите му събития и съдба.

“Българската национална кауза” е блестяща научна монография, напълно подходяща за изучаване в нашите училища, защото представлява синтезиран многопластов преглед на миналото ни.

Този необходим за всички ни негов прочит е подплатен с изобилен фактологичен материал, вкл. за събития и личности, които по една или друга причина понякога са слабо известни дори и за специалистите.

Но монографията не е някакъв описателен текст, а задълбочен анализ, съобразен с най-новите научни постижения, максимално освободен от превратни тълкувания и пропит с неистова любов към Отечеството.

Да пожелаем на проф. Велев нови успехи в историографията и патриотичната политическа дейност!

Tags: 

Comments are closed.