За какво сте гласували?

Очакваният провал (изключително слаба активност) на Евроизбори/2014 г. в най-бедната страна-членка на ЕС не са изненада за никого.

Седем години вече сме негови членове. И какво от това?!

Усетихме ли го по джоба си, по сигурността си, по опазването на исконните християнски ценности, с които сме закърмени от деца: братска любов мъжду сънародниците; почтеност; спазване на Божиите заповеди? Спряха ли циганските набези по обезкостените села, които с десетки годишно биват заличавани от картата на България? Потръгнаха ли селското стопанство и икономиката? Пресякохме ли контрабандата, проституцията и наркотрафикът? Децата и лекарите ни спряха ли да бягат към Запад? Озаптихме ли бедността и безработицата? Приключихме ли с прословутите реформи, вкл. и най-злощастната и пагубната от тях – здравната?

Всеки може да отговори за себе си.

Но сме сигурни, че почти всички ще отговорите отрицателно.

Защото ЕС строго регламентира изключително важните въпроси с размера и формата на краставиците, грамажа на доматите; отглеждането на щастливи кокошки и прасета; указания как да се колят те и как да се доят кравите. Нищо против животинките, и те, макар и лишени от съзнание, имат право на по-уютно съществувание и гибел.

Но ЕС и досега не е постановил стандарти за живота на хората; сред прословутите ѝ директиви няма нито една с указания как да бъде щастлив Човек. И как послушните правителства да ги изпълняват, а не да мислят само за своите собствени джобове и облаги. Никакви проекти няма ЕС относно насърчаване раждаемостта на образованото, интелигентното, качественото си население; относно осигуряване на достъпни и качествени медицински грижи, на лечение и смърт с достойнство.

Здравеопазването било вътрешна работа на страните-членки.

Нали бяхме едно неразделно семейство, устремено към бъдещето?!

Да ви кажем ли как ще изглежда то в обозримо (след 50 години) измерение?

България ще бъде под 4 млн население, състоящо се в болшинството си от щастливи цигани.

Половината от населението на Европа (защото ЕС ще се е разпаднал още преди следващите евроизбори; и една от причините ще е Украйна, която съвсем не му е необходима, а само – в тежест) ще бъде в пенсионна възраст. Също половината ще се състои от мюсюлмани; по този начин Европа, люлката на световната цивилизация, няма да има право да се нарича християнска.

Просто умът ни не го побира – но така ще бъде.

Уви, повечето от нас няма да сме живи, за да видим закриването на Европа и включването ѝ към територията на Турция.

Дали е за добро или зло, децата и внуците ни ще знаят.

И, така: вие гласувахте ли на Евроизбори/2014?

(Написахме тези редове не защото вярваме, че ще променим нещо, а просто – за да документираме нашата прогноза. Но дали тогава, след половин век, Народната библиотека ще съществува?).

Comments are closed.