Седем нови професори в МУ Пловдив, френският посланик ги аплодира

Френският посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан гостува днес \15 ьприл 2014\ на Медицинския университет в Пловдив и присъства на връчването на почетното звание “доктор хонорис кауза” на френския неврохирург проф. Патрик Делем.

Професор Патрик Делем е един от най-добрите неврохирурзи в света. Той получава званието заради приноси към развитието на детската неврохирургия в МУ-Пловдив, за неговата отдаденост към хуманната кауза на университета и обучението на десетки Пловдивски специалисти и учени в областта на детската хирургия и неврохирургия.

Той е водещ преподавател по неврохирургия във всички степени на университетското образование по медицински науки, член е на френските дружества по медицина, неврохирургия и педиатрия, както и на хирургическото дружество в Лил. Той е председател на Френското дружество по детска неврохирургия в последните девет години.

Посланикът на Франция у нас присъства и на връчването на титлите на седем нови професори, трима доценти и тринадесет учени, защитили докторска степен.

Новите професори са проф. Николай Бояджиев – физиология, проф. Георги Тодоров – протетична дентална медицина, проф. Мая Кръстева – неонатология, дмн проф. Георги Дееничин – обща хирургия, проф. Елка Попова – терапевтична дентална медицина, проф. Иван Филипов – терапевтична дентална медицина, проф. Дроздстой Стоянов – психология и психиатрия.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.