Проект „По-сигурни и защитени на работа” продължава

Продължава дейността на СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров” ЕАД София по проект BG051PO001-2303-01-01014 „По-сигурни и заяитени на работа”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Управление на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Представяне на изготвения вече график и изпратен до УО и оформяне на необходимите документи след сключване на договора. Обсъждане на предстоящите задачи: След одобрение на членовете на екипа на проекта от УО, една от най-важните задачи е изготвяне и приемане на подробен план за действие. Одобреният график беше изпълнен в заложените срокове

Изготвени са табели с необходимите елементи за оповестяване на проекта. Табелите са поставени на входа сградата на ЛЗ и болничните корпуси. Направена е публикация в медиите за старта на проекта.

Беше проведена и начална пресконференция за оповестяването и стартирането на проекта.

В процеса на изпълнение на проекта бяха сключени и изпълнени договори за:

  1. Разработване на общ анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров” ЕАД с фирма „УНИДИ” ЕООД
  2. Доставка и монтаж на безконтактен диспенсър за дезинфекция на ръце с фирма „СТЕРАМЕД” ООД
  3. Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на пожароизвестителна инсталация с фирма „СЕКТРОН” ООД
  4. Обслужване и поддържане на пожароизвестителна система с фирма „СЕКТРОН” ООД
  5. Закупуване на лични предпазни средства – предпазни и хирургични ръкавици с фирма „БУЛТЕКС-99” ЕООД
  6. Закупуване на лични предпазни средства – очила, предпазни престилки и маски с фирма „ХЕЛМЕД БЪЛГАРИЯ” ЕООД
  7. Закупуване на лични предпазни средства и специално работно облекло с фирма „АНИГЕР” ЕООД

Има изградена организация по изпълнение, управление и отчетност на проекта. Изградена функционираща система на проекта, изготвяне на конкретни формуляри по проекта, план за действие има налични готови документи и формуляри, дейности и дати за провеждане на събития, които се изпълняват в определените срокове.

Очаква се проекта да приключи към 26 юни 2014г., като служителите на СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров” ЕАД ще получат така необходимите им ЛПС.

Проектът се реализира с финансова подкрепа на Оперативна програма „Управление на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

В годината в която ЛЗ навършва 79г. участието в проекта „По-сигурни и защитени на работа” ще даде възможност на персонала да оптимизира своята дейност и създаде по благоприятна среда за реализиране на своите задължения.

Изпълнението на този проект ще окаже неоценима помощ на ЛЗ за подобряване на материално техническата база и подобряване условията на труд за персонала.

Comments are closed.