Проф. Григор Велев: “Българската национална кауза”, том 2

Наистовият родолюбец проф. Григор Велев, председател и академик на БАНИ, наближаващ своите 80 години, издаде и втория том на своята уникална монография “Българската национална кауза”.

Видният наш патологоанатом, автор на близо 140 научни публикации у нас и в чужбина и на 3 монографии и учебници по обща и клинична патология, обучил десетки колеги в тази трудна специалност, винаги обществено пристрастен и обсебен от невъзможните си мечти по обединението на българския етнос, трябва да стане буквално пример за младото поколение.

Не ни е известен друг по-значим и изявен патриот в днешните мрачни меркантилни времена, чието неизменно кредо е “Вярвам в нашия народ и го обичам!”. Именно затова той остава упорито незабелязан от родните политици, наричащи себе си, кой знае защо, политическа класа: защото никак не прилича на тях и следва своя родолюбив път, предначертан от Паисий, Раковски, Каравелов, Левски.

Да ни е жив и здрав още дълги години, за радост и упование на всички сънародници, за които “патриотизъм” не е странна дума!

Tags: 

Comments are closed.