Политическата шизофрения е още по-опасна!

Преобладаващата част от нашите политици и държавници чуват предимно чужди гласове – от съответните посолства… И сляпо изпълняват разпорежданията им, та ако ще и да са в ущърб на собствения им народ, който ги е избрал и пратил в Парламента. Как по друг начин да си обясним възторжено и безрезервно приетите санкции спрямо Русия? Няма нищо по-глупаво от икономическите санкции към която и да е страна, защото те рефлектират, връщат се като бумеранг към собствената икономика на държавите, които ги прилагат.

ЕС загуби вече десетки милиарди от ограничаването на търговските взаимоотношения с огромен и непретенциозен пазар като Русия. Да не говорим за бедната ни страна, която доброволно се лиши от десетки хиляди руски туристи. Чух, че някои хотели даже изобщо нямало да отварят това лято. И ми е много интересно защо разните хотелиерски организации не настояват за компенсации от ЕС или направо не се вдигнат на протести. Ами като им е по-приятно да лежат и гладуват, да си траят…

Преобладаващата част от нашите политици изобщо не спазват 10-те Божи заповеди. Нарушават още първата: “Не си прави кумири!”.В колко кабинети съм виждал огромна снимка (от плакат или отделно направена, в рамка) на Премиера… Така, както беше с портрета на Тодор Живков. Следващите: “Не кради! “Не лъжи!” (макар че по-точно е “Не лъжесвидетелствай!”) – е, спазват ли се и те? Станишев и Бареков клеха ли се, че няма да стават евродепутати, а ще си останат в нашето НС? За кражбите – да не говорим: разсипаха България, оглозгаха я, обрулиха я, както казваше Чирков. Що се отнася до “Не прелюбодействай!”, това вече си е личен въпрос, неспазването на тази заповед не влияе върху общественото здраве.

Ами 7-те смъртни гряха – извършват ли ги? Я, само си помислете, ще ви ги припомня: гордост, завист, гняв, леност, алчност, лакомия, похот. Оперетният ни президент приема ли всеки, който пожелае, както беше обещал? Оповести ли коя е “националната кауза, без която не можем”, както се беше изцепил на връх Шипка? Непрекъснато бълва само високопарни думи, лишени от покритие. Като го видя на телевизионния екран, и го изключвам, защото ме е срам да го гледам. И той пресоли манджата с безпочвените обвинения към Русия, която… можело да ни нападне. Въпросът е да се увеличи военният бюджет, за да се купува оръжие втора употреба (на цена на ново); ясно – откъде…

Нашите политици действително трябва да слушат гласове и да изпълняват заповедите им – само че те трябва да идват от собствения им народ!

Останалото води към разширеното самоубийство, за което говорихме във връзка с този нещастен пилот, който почерни толкова много семейства. Само дето тук става дума за цял един народ!

А може ли г-н Президента да ни обясни защо няма да присъства на парада в Москва по повод 7-годишнината от Победата над фашизма? Какви са причините? Та нали и ние сме дали, доколкото знам, близо 30 000 убити и ранени за тази победа? (Макар че после, незнайно защо, не са ни признали за съвоюваща страна, с всичките тежки последствия за държавата ни!!). Защото не са му позволили от едно братско посолство, нали?

Това не е ли пак своего рода политическа шизофрения, чуване и подчинение на чужди гласове?

Нима за нашия Президент няма значение победата над Хитлер, който е проповядвал, че славяните трябва да бъдат тор за германците?! Нямат значение сигурно и нашите скъпи жертви, които народът ни е дал за разгрома му? Липсата на пиетет към тях също ли спада към евроатлантическите ценности?! И какви, в края на краищата, са те? Ще ни ги обясни ли, ще ни ги определи ли, ще ни ги посочи ли нашият любим Президент, след като той и себеподобните му винаги ги преповтарят като дъвка?

Не разбирам защо полските държавници така се радваха на Майдана, когото бандеровците от “Десен сектор” заляха с кръв? Та нали техните предци са избивали десетки хиляди поляци (спомнете си Волинското клане/1943), вкл. и деца, само защото не са украинци? Какво по-фашистко от това?! Да не говорим за смразяващата касапница при “Бабий Яр”, където само за един ден са ликвидирали, заедно с есесовците, над 30 000 евреи? А Коломойски сега ги спонсорира… Каква е тази политическа амнезия, присъща на шизофрениците?

Шизофренията бива 5 разновидности. Едната от тях се изразява с кататонния ступор: стоиш като труп, вцепенен, без да мръднеш, без да трепнеш, без да мигнеш, и гледаш безизразно, без да реагираш на нищо, дори и да гори около тебе. Така се държат европейските и американските политици и държавници, вкл. и самият Папа, пред кланетата на християните-копти в териториите, залети с кръв от фундаменталистите на Ислямска държава. Изклаха и десетки хиляди кюрди. И – никакви протести, мълчание. “Поне 3 години ще е така”, “обеща” един американски сенатор. А като решиха да нахлуят в Ирак, можеха да излъжат целия свят, че там имало химически оръжия, та затова… Че тези главорези могат да бъдат смазани за не повече от 2-3 седмици! Да, ама продават евтин петрол, там е заровено кучето – в пустите печалби…

Не върви на добро този свят, това е цялата истина.

Защото е полудял!

Comments are closed.