Министър д-р Евгений Желев откри ново отделение по хемодиализа в МБАЛ – Ямбол

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев посети МБАЛ „Св.Пантелеймон” в гр. Ямбол.
 Д-р Желев преряза лентата на обновения Център по хемодиализа. Със средства на МЗ в размер на 400 000 лева е извършен ремонт на сградния фонд на отделението. С допълнително отпуснати 270 000 лв. предстои да бъдат закупени 9 нови апарата за хемодиализа, 1 система за очистване на питейната вода и 11 легла. В момента е в ход вторият етап от търга за доставка и предстои обновяване на Отделението за хемодиализа с оборудването.

Министър Желев ще проведе среща с ръководството на МБАЛ и началниците на отделения, с чиято всеотдайност и умения бяха спасени човешки животи след автобусния инцидент на 28 юни т.г. край Ямбол. Той отличи с почетни знакове-сребърен, ІІ степен на МЗ ръководствата и колективите на МБАЛ и на Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Ямбол за проявен висок професионализъм и отговорност при оказване помощ на пострадалите.

С активния принос на министър Евгений Желев на МБАЛ „Св. Пантелеймон” през 2008 и 2009 г. бяха осигурени средства в размер на 2 560 000 лв. Освен за ремонт и за апаратура за отделението по хемодиализа, със средствата са закупени модерен скенер и рентгенова апаратура и е извършен цялостен ремонт на хирургическото отделение.

Tags: ,

Comments are closed.